Suikerontharen

Body Sugaring is een natuurlijke epilatie methode met suiker. Het is de meest natuurlijke, effectieve en huidvriendelijke ontharingsmethode die er bestaat. De PANDHY’S™ suikerpasta, die hiervoor gebruikt wordt is een suiker/water brouwsel gebaseerd op zeer oude recepten uit het Midden Oosten. De preparatie is 100% natuurlijk en bevat enkel water en suiker. Dus geen chemische producten, kleurstoffen, parfums, citroensap of welk ander zuur dan ook. Het is hypoallergeen en veroorzaakt geen huidirritatie! De voor ontharing gebruikte suikerpasta kleeft niet aan de levende huid, maar verwijdert enkel haartjes en dode huidcellen, wat een zijdezacht resultaat geeft voor een lange tijd. De suikerpasta wordt op de huid in gemasseerd op lichaamstemperatuur en voelt aangenaam aan. De extractie van het haar gebeurt in de natuurlijke groeirichting en is veel minder pijnlijk dan harsen/waxen. Het laat geen afgebroken haren na, en er ontstaat geen blijvende roodheid of irritatie. Doordat de haartjes in z’n geheel verwijderd worden, duurt het langer voordat er weer nieuwe haargroei ontstaat. Zo kun je genieten van een langdurig effect! Het kan zijn dat je na de eerste of tweede keer ontharen na een week of twee alweer wat haar ziet groeien. Dit zijn de haren die tijdens de behandeling nig niet door de opperhuid waren gegroeid en na de rustfase in de groeifase zijn geraakt. Regelmatig ontharen vemindert deze vorm van haargroei. Over het algemeen kun je stellen dat na 3 keer ontharen (met tussenposes van 3 weken) je alle fases van haargroei hebt gehad.

Veilig

De suikerpasta is op lichaamstemperatuur, dus niet heet. De kans op verbranden is daarom uitgesloten! De suikerpasta hecht alleen aan het haar en geeft dus geen beschadigde huid. Dit maakt ontharen met suikerpasta bijzonder geschikt voor ontharing in het gezicht en de genitaliën.

Natuurlijk

De suikerpasta is 100% natuurlijk en van lichaamseigen stoffen gemaakt (glucose, fructose en water). niet getest op dieren en hypoallergeen. Hierdoor ook bijzonder geschikt voor de kwetsbare huid (zelfs eczeem huid kan onthaard worden)

Hygienisch

Ontharen met suikerpasta is hygiënisch, de suiker is van een hoge concentratie waardoor het desinfecterend werkt.

Efficient

De suikerpasta pakt meer haar. De pasta wordt in de huid gemasseerd en dringt door tot in de haarfollikels waarna de haren in de groeirichting worden verwijderd. In tegenstelling tot waxen vermindert dit de kans op afgebroken/ingegroeide haartjes, doet het minder pijn en geeft het langer een zacht resultaat.

Langduring zacht resultaat

Er kan al onthaard worden vanaf 2-3 mm. Zelfs ingegroeide haren kunnen vaak verwijderd worden. De periode van glad zijn wordt na iedere behandeling verder verlengd en kan uiteindelijk oplopen tot zelfs 8-10 weken.

Prijs en kwaliteit

Gegeven de voordelen van suikerontharen ten opzichte van het traditioneel harsen, waxen of scheren is de prijs-kwaliteit vehouding gunstig.