Chemische peelings:

Een chemische peeling is een behandeling waarbij op gecontroleerde manier een dun laagje huid wordt verwijderd, waardoor huidoneffenheden worden verwijderd. Fijne rimpeltjes, acné of littekens worden minder zichtbaar. Een peeling werkt ook stimulerend op levende cellagen van de huid en gaat het verouderingsproces tegen. Het is een goed middel voor huidverbetering en de diepere peelings zijn zeer goed werkzaam tegen pigmentvlekken.

Er zijn 3 verschillende soorten peelings:
*De mechanische peeling; hierin zitten korrels die de dode huidcellen afschuren, ze worden ook wel scrubs genoemd.
*De enzymatische peeling; deze zijn eiwitsplitsend; dode huidcellen worden los geweekt zonder te schuren. Deze zijn zeer geschikt voor de gevoelige huid.
*De chemische peeling; dit zijn peelings op basis van zuren die een heel oppervlakkig laagje van de huid verwijderen. Dit klinkt misschien een beetje eng maar is het zeker niet! Deze chemische peelings bevatten, afhankelijk van het huidtype, meestal melkzuur, glycolzuur of salicylzuur. Soms worden de producten gecombineerd.

Bij de meeste chemische peelings gaat de huid niet vervellen, je bent gewoon toonbaar en je ziet er direct stralend en fris uit!

De meeste mensen zien al na de eerste behandeling dat de huid er stralender uitziet en beter aanvoelt. Voor een optimaal resultaat adviseer ik ongeveer 4-6 behandelingen met oplopende intensiteit.

Een peeling is een zeer veilige behandeling. Je komt niet voor een peeling in aanmerking bij gebruik van Roaccutane, overgevoeligheid voor de peelingsvloeistoffen, open huid en een slechte wondgenezing.